بدن انسان به وسیله خون عضلات و ماهیچه ها را می سازد . ماهیچه قلب به وسیله خون ساخته می شود . خون توانایی و انرژی بدن را تامین می کند. از این رو ما باید غذاهای خون ساز را بشناسیم تا برای تامین خون بدن از آن ها بهره بگیریم.
در طب سنتی ایران و طب سنتی تمامی غذاهای گرم و تر غذاهای خون ساز هستند.
روغن های گرم و تر : روغن حیوانی ، روغن زیتون،روغن کنجد ، و روغن سیاهدانه گرم و تر هستند.
برخی منابع گوشت گوساله را معتدل توصیف کرده اند ولی سردی آن آشکار است .
تخم مرغ گرم و تر است . سفیده سرد و زرده گرم است . تخم مرغ ماشینی سرد تر از تخم مرغ محلی است و تخم گنجشک و کبوتر گرم تر از تخم مرغ محلی است . تخم اردک سردتر از تخم مرغ می باشد .
گوشت پرندگان آبی سردتر از گوشت پرندگان دیگر است .
در آموزه های قبلی دکتر بارتر در مورد انواع مزاج و ویژگی های هر کدام صحبت کردیم.اما برای زندگی بهتر باید مزاج خود را بشناسیم.در این صورت می توانیم بهترین نوع غذا متناسب با مزاج خود را انتخاب کرده تا دچار بیماری و کسالت نشویم.